luni, 24 decembrie 2012

Craciun Fericit!

Trufe cu fructe uscate si mult Rom...




Ingrediente:

40 gr. caise uscate
40 gr. stafide aurii
40 gr. smokine
200 ml rom auriu
1 lingurita ginger praf
1 lingurita scortisoara praf
200 ml frisca lichida
150 gr. ciocolata neagra
1 lingurita marmelada
250 gr Krantz ( nuci caramelizate cu zahar si sfarmate)

Se combina fructele uscate, taiate fin, cu romul; se lasa 2 ore sau peste noapte la imbatat.
Se incalzeste frisca lichida pana da in primul clocot dupa care se ia de pe foc si se pune ciocolata, amestecand pana se topeste. Se lasa sa se raceasca.
Se amesteca toate ingredientele si se tin in figider, cel putin 2 ore, sa se intareasca bine compozitia. Intr-un vas se pun nucile caramelizate facute marunt. Din compozitie se ia cu o lingurita si se formeaza bile mici care se tavalesc prin nuci. Se tin la frigider maxim 5 zile.


Va doresc un Craciun minunat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu