Absolut light………. foarte rapid şi uşor de facut.
Pentru baza: 125 gr biscuiti digestive, sau de care va
place/aveti si 75 gr unt topit.
O forma de tort se captuseste cu hartie de copt.
Biscuitii se macina intr-un mixer sau daca nu aveti se pun
intr-o punga si se strivesc cu sucitorul, cred ca este mai bine cu cel din urma
ca astfel raman cateva bucatele de biscuit mai mari, dand o textura crocanta
mai buna. Se pun biscuitii zdobiti intr-un castron si se amesteca bine cu untul
topit. Se pune compozitia in forma de tort si se preseaza bine. Tava se da la
cuptor, la 180C pentru 10 min. apoi lasati sa se raceasca bine.
Pentru umplutura:
250 gr mascarpone
250 gr branza fina, eu am folosit quark
400gr smantana pentru frisca
80 – 100 gr zahar pudra ( puneti cat doriti de dulce)
1 lingura lamaie
½ esenta de vanilie
Branza Mascarpone si cea tip Quark,
zaharul, lamaia si vanilie se amesteca
intr-un castron si se pana devine o pasta cremoasa si moale. Separat se bate
frisca si se adauga peste compozitia de branza amestecand de jos in sus foarte
incet. Toata compozitia se toarna peste baza de biscuit si se da la frigider.
Pentru toping se paseaza 2 buc. mango, foarte copt se
adauga 50 gr apa, un plic de gelatina si
se pune pe foc pana da in clocot. Se lasa sa se raceasca putin, atentie minunea
de gelatina se va prinde foarte repede, deci trebuie sa lucrati rapid, eu am
folosit o lingura si am turnat peste compozitia de branza incet, netezind in
acelasi timp.
Pentru piure-ul de deasupra se poate folosi mango, sau
capsuni, sau caise, sau orice alte fructe va plac.
In cele din urma am topit jumatate de ciocolata alba, pe
baia de aburi, apoi am turnat intr-un cornet de hartie si am desenat frumos
peste piure, frige la maini stiu, dar un mic sacrificiu tot trebuie facut.
Enjoy!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu